İçeriğe geç

Bir Düşünceyi Empoze Etmek Ne Demek

Düşünceyi empoze etmek ne demek?

“Dayatma” bir fikri, inancı veya davranışı bir kişiye veya gruba zorla kabul ettirmek anlamına gelir. Dayatma genellikle güç, otorite veya zorlama kullanılarak yapılır ve diğer tarafın iradesini veya özgürlüğünü kısıtlayabilir.

Empoze etmeye ne denir?

“Impose” kelimesi, Roma antik çağından beri kullanımdadır ve “imposer” kelimesinden türemiştir. Empoze etmek, bir şeyi zorlamak ve mecbur etmek anlamına gelirken, empoze etmek bir şeyi zorlamaya çalışmak ve onu empoze etmek anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda egemenlik ve baskı anlamında da kullanılır.

Empoze ediyorsun ne demek?

(Fr. imposé) Dilimizde zorlamak, etkilemek, zorla aşılamak anlamına gelen empoze etmek anlamında kullanılır: Fakat halkın çoğunluğunun yanlış olduğu bir ülkede, hatalar kendilerini doğru gibi kabul ettirirler (Burhan Felek).

Empoze mi empoze mi?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “impose” şeklinde yazılır. Doğru kullanımı imposition şeklinde olmalıdır.

Empoze etmek hangi dilde?

Fransızcadan dilimize giren “impoze etmek” kelimesi, bir düşünceyi başkalarına kabul ettirmek, zorla kabul ettirmek anlamına gelir.

Manipüle etmek ne demek?

Manipülasyon: Manipüle etmek, bir kişiyi veya durumu kendi çıkarları doğrultusunda etkilemek, yönlendirmek veya kontrol etmek anlamına gelir. Manipüle ederken, kişi bunu diğer tarafa ifşa etmeden yapmaya çalışır. Bu kişiler bir veya daha fazla kişiyi etkilemeye çalışabilir.

Empoze hastalığı nedir?

Bu sendroma sahip kişiler zamanla üretkenlik kayıpları ve düşük performans yaşarlar ve daha sonra gerçekçi olmayan unsurlara inanarak kendilerini dış dünyaya kapatırlar ve böylece kendilerine bir “yetersizlik” imajı yerleştirirler. Bu sendrom performans, verimlilik ve dış dünya ile gerçeklik arasındaki bağlantı ile ilişkilidir.

Tedelli etmek ne demek?

1. Allah’a yakın olan evliyaların en son mertebeye ulaştıktan sonra akıllarını başlarına almaları hali. 2. Allah’ın bir kimsenin makamından alçalması.

Perkitmek ne demek?

berkitmek/perkitmek, “güçlendirmek, sağlamlaştırmak” anlamında kayıtlara geçmiştir (Dilçin, 1983: 31).

Dikte ettirmek nedir?

Metin dikte etme, bir cihaz veya insanın aynı anda konuşmayı metne dönüştürmesi sırasında yüksek sesle konuşma sürecidir.

Bir şey mi bir şey mi?

TDK’ya göre “something” kelimesinin doğru yazımı “something”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “something”dir.

Niçin mi ne içinmi?

1. Ton kaybına uğramış birleşik sözcükler yan yana yazılır: birbirlerine (< biri), kaynana (< kaynana), kaynana (< kayınpeder), nasıl (< orijinal), neden (< ne için), pazartesi (< pazardan sonra), sütlaç (< sütlaç), vb.

Namahrem nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla na mahrem olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Namahram şeklinde olmalıdır.

Demoralize ediyorsun ne demek?

TDK’ya göre demoralize kelimesi moralsiz anlamına gelir. Kötü ruh halinde olan insanlar için kullanılan bir kelimedir. Demoralize olmak, insanların kendilerini kötü hissetmeleri anlamına gelir. Bireyler, depresif bir kişiyi tanımlamak için “demoralize” kelimesini doğru bir şekilde kullanabilirler.

Çok alaturka ne demek?

Alaturka Tanımı: Alaturka kelimesinin anlamı; sabit ve düzenli bir seyri olmayan, çağdışı örf ve adetlere ait davranışları benimsemek, düzensiz, tutarsız ve usulsüz olarak tanımlanmaktadır.

Empirme ne demek TDK?

Baskı, Fransızca kökenli bir kelimedir. Serigrafi baskı, farklı renklerdeki serigrafi baskı mürekkepleri kullanılarak kumaş üzerine çeşitli desenler ve arka planlar basma işlemidir.

Kanalize etmek ne demek?

Tureng – kanal – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: Kanallaşma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Dul Escort