657’ye göre atamaya yetkili amir kimdir?
→Görevden alma yetkileri şunlardır: a) Atama yapmaya yetkili amirleri; b) Bakanlık ve Genel Müdürlük müfettişleri; c) İllerde valiler; d) İlçelerde kaymakamlar (İlçe idaresine bağlı şube müdürleri için valinin onayı gerekir.)
Kaymakam nerede yargılanır?
Soruşturma usulü çerçevesinde yargı kararı gerektiren hususlarda; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, bakan yardımcıları ve valiler, Yargıtay’ın ilgili ceza dairesi, ilçe kaymakamları, il asliye ceza mahkemesi ve diğerleri hakkında genel hükümlere göre…
Kaymakam soruşturmasını kim yapar?
Ancak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, müsteşarlar ve valiler hakkında Yargıtay Başsavcısı veya Başsavcıvekili tarafından ön soruşturma yapılır. Kaymakamlar hakkında ise il başsavcısı veya başsavcıvekili tarafından soruşturma yapılır.
Valiye soruşturma iznini kim verir?
Vali ve Bakanlığın diğer üyeleri birlikte suç teşkil eden bir fiili işlerlerse, soruşturmayı yetkilendirme yetkisi İçişleri Bakanlığına aittir.
Üst disiplin amiri kimdir?
Disiplin konularında ilçe kaymakamları ilçede en yüksek disiplin amiridir, illerde valiler ve belediye başkanları belediye teşkilatında diğer disiplin amirlerine göre en yüksek disiplin amiridir. Kaymakamlara göre üst disiplin amirleri valilerdir.
Atamaya yetkili makam kimdir?
Çeşitli mevzuata göre atamaya yetkili şefleri şu şekilde belirleyebiliriz: 1- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı tarafından atanan kişileri atamaya yetkili kişi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanıdır. 2- Görevlinin bağlı olduğu bakan, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanan kişilerin görevden alınması tedbirini alır.
Kaymakam idari amir mi?
İllerde devletin temsilcisi olarak görev yapan mülki idare amirleri, esas itibariyle ilde vali, ilçede ise kaymakam olarak görev yaparlar. Mülki idare amirleri, esas itibariyle sosyal güvenlik, eğitim, tarım, halk sağlığı ve turizm gibi alanlarda merkezi yönetimin kamu hizmetlerinin yürütülmesinden sorumludurlar.
Kaymakam kimi denetler?
Ç) Kaymakamlar, dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen daire ve kuruluşlar hariç olmak üzere, bütün Devlet bakanlıkları, kurum ve kuruluşları ile özel işyerleri, özel idareler, belde ve köy yönetimleri ve bunlara bağlı tüm kuruluşları denetler ve teftiş eder.
Kaymakam ne amiridir?
Kaymakam, ilçedeki hükümetin temsilcisidir. Kaymakam, ilçenin genel idaresinden sorumludur. Bakanlık Kuruluş Kanunlarına göre ilçede gerekli görülen sayıda kuruluş bulunur. Bu kuruluş (dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri kuruluşlar hariç) Kaymakamın emri altındadır.
Vatandaş kaymakam ile görüşebilir mi?
Kaymakamımızın hafta içi yoğun çalışma temposundan dolayı her Çarşamba saat 14:00-16:00 arası vatandaşlarımızla görüşmelerimizde aksama olmaması için vatandaşlarımızla görüşmeye ayrılmıştır. Vatandaşlarımız Kaymakamımızla geldiklerinde görüşebilirler.
Kaymakam kime karşı sorumludur?
Öte yandan 5442 sayılı Kanunun 31/e maddesine göre, “Kaymakam, İlçenin genel idare ve işleyişini her yönüyle düzenlemek ve denetlemekle görevlidir.” Yine aynı m.
Kaymakam mı kim atar?
İlçedeki genel idari teşkilatın başkanları, ilçe idaresinin şubelerinin başkanlarıdır. Onların emri altında çalışanlar ilçenin ikinci derecedeki memurlarıdır. İlçe valileri, İçişleri Bakanlığı Yönetim Kurulu tarafından seçilmesi ve Bakanın onayının ardından ortak karar ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır.
Valiyi kim yargılar?
Ancak, İdari İşler Başkanlığı Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, bakan yardımcıları ve valiler için yetkili mahkeme Yargıtay’ın yetkili ceza dairesi, ilçe kaymakamları için ise il adliye mahkemesinin en üst ceza dairesidir.
Savcı memurun ifadesini alabilir mi?
Cumhuriyet savcısı, soruşturma izni almadan şüphelinin beyanını bile kabul edemez. Özellikle belirtmek isteriz ki, soruşturma izni verildikten sonra, soruşturma veya kovuşturma aşamasında suçun hukuki niteliğinde bir değişiklik olması, ayrıca izin alınmasını gerektirmez.
Ön incelemeyi kim yapar?
Kanunda açıkça belirtilen yetkiler tarafından kullanılabilir. Ön inceleme, yetkili makam tarafından bizzat veya onun tayin ettiği bir veya birden fazla denetim personeli veya onun gözetimi altındaki bir veya birden fazla memur ve görevli tarafından yapılabilir.
Atamaya yetkili amirler kimdir?
Atama Yetkili Amir Kimdir: Atama yetkili amirleri, illerde valilerin verdiği yetkiye dayanarak Bakanlar Kurulu kararıyla ve Bakanın müşterek kararnamesiyle atanan kişilerdir.
Adliyede atamaya yetkili amir kimdir?
MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Atama yetkisine sahip amir: Adalet Bakanını, b) Bakan: Adalet Bakanını, c) Bakanlık: Adalet Bakanlığını, d) Disiplin Amiri: Yönetmeliğe ekli cetvelde disiplin amiri olarak gösterilen kişileri, d) Komisyon Disiplin Kurulu: Bölge Adliye Mahkemeleri ile Komisyonlu Bölge İdare Mahkemelerini,
Belediyelerde atamaya yetkili amir kimdir?
Belediyelerde kişileri atama yetkisi belediye başkanına aittir.
Üniversitelerde atamaya yetkili amir kimdir?
Yükseköğretim kurumları müdürleri, atama yetkisine sahip devlet yükseköğretim kurumları müdürleri, vakıf üniversitelerinin rektörleri ve vakıf bağımsız meslek yüksekokullarının müdürleri görevden alınma yetkisine sahiptir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Ama Kör Demek Mi