İçeriğe geç

Alanya Kalesi Nasıl Yazılır Tdk

Alanya Kalesi nasıl yazılır?

Saray, konak, han, kale, köprü, anıt vb. Yapı adlarının tüm kelimeleri büyük harfle başlar: Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Çankaya Konağı, Horozlu Han, Ankara Kalesi, Alanya Kalesi, Galata Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mostar Köprüsü, Beyazıt Kulesi, Zafer Anıtı, Bilge Kağan Anıtı.

Bodrum Kalesi nasıl yazılır TDK?

Bodrum Kalesi, Türkiye’nin liman kenti Bodrum’da yer almakta olup 1402 yılında St. John Şövalyeleri tarafından Petersburg ismiyle yaptırılmıştır.

Urfa Kalesi nasıl yazılır?

Şanlıurfa Kalesi veya kısaca Urfa Kalesi, Şanlıurfa’nın (eski adıyla Edessa) merkezine bakan bir kaledir.

Mersin Kalesi nasıl yazılır?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak Myrtle olarak yazılır. Doğru kullanımı Mersin şeklinde olmalıdır.

Alanya Kalesi’nin adı nedir?

Alanya Kalesi’nin tepesindeki surlarla çevrili alana Alanya Kalesi Hisarı denir. Günümüzde İçkale, açık hava müzesi gibi gezilebilen bir bölümdür. Burada Sultan Sarayı, birçok sarnıç, oda ve bir şapel görebilirsiniz.

Diyarbakır Kalesi nasıl yazılır?

Diyarbakır Kalesi veya Diyarbakır Surları, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi bir yapıdır. İç kale ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.

Ayder Yaylası nasıl yazılır TDK?

Ayder Yaylası: Günümüzde Rize’nin en popüler yayla merkezi olan Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer almaktadır.

Efes antik kenti nasıl yazılır?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara Üniversitesi, Anayasa Mahkemesi, Türk Hava Yolları, Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü… – Tamlama şeklinde yazılmış yapı, ören yeri ve eser adlarının her kelimesi büyük harfle başlar: Kız Kulesi, Boğaz Köprüsü, Atakule, Efes Ören Yeri, Döner Türbesi…

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Deniz Kalesi nasıl yazılır?

Yer adlarında adlar ilk adı takip eder: deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar. » Ağrı Dağı, Çoruh Nehri, Boğaz, Süveyş Kanalı, Avrupa Yakası, Van Gölü… > “Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, anıt vb.” Bina adlarındaki tüm kelimeler büyük harfle başlar.

Sinop Kalesi nasıl yazılır?

Sinop Kalesi, Sinop şehrinin bulunduğu yarımadada bulunan bir kaledir. Kale, MÖ 7. yüzyılda şehri korumak için kurulmuştur. Roma, Bizans ve Anadolu Selçuklu dönemlerinde birkaç kez onarılmıştır.

Niğde Kalesi nasıl yazılır?

Niğde Kalesi, Niğde ilinde, Niğde Eski Kent sınırları içerisinde tepelik alanda yer alan tarihi bir kaledir.

Çanakkale Kalesi nasıl yazılır?

16. Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, abide vb. Yapı adlarının tamamı büyük harfle başlar: Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Çankaya Köşkü, Horozlu Han, Ankara Kalesi, Alanya Kalesi, Galata Köprüsü, Mostar Köprüsü, Beyazıt Kulesi, Zafer Anıtı, Bilge Kağan Anıtı vb.

Antalya Kalesi nasıl yazılır?

Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, anıt vb. Bina adlarındaki tüm kelimeler büyük harfle başlar.

Karahisar Kalesi nasıl yazılır?

Karahisar Kalesi, eski Afyonkarahisar evlerinin bulunduğu il merkezinin Çavuşbaş semtinde yükseliyor. Doğal volkanik bir kaya kütlesi olan kalenin yüksekliği 226 metre.

Kütahya Kalesi nasıl yazılır?

Kütahya Kalesi, Kütahya şehrinde bulunan bir Bizans kalesidir. Bizans imparatorları, şehre bakan yüksek ve dik bir tepe üzerine bir kale inşa ettirmiş, onu burçlarla güçlendirmiş ve kaleyi iki kat surla çevrelemiştir.

Alanya nasıl yazılır?

Alanya, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir.

Deniz Kalesi nasıl yazılır?

Yer adlarında adlar ilk adı takip eder: deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar. » Ağrı Dağı, Çoruh Nehri, Boğaz, Süveyş Kanalı, Avrupa Yakası, Van Gölü… > “Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, anıt vb.” Bina adlarındaki tüm kelimeler büyük harfle başlar.

Alanya Kalesi nasıl alındı?

1221 yılında Anadolu Selçuklu hükümdarlarından I. Alaaddin Keykubad, Alanya Kalesi’nde hüküm süren Hıristiyan hanedanlarından Kyr Vart’ı yenerek kaleyi ele geçirmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir