İçeriğe geç

Türkiyede Adı Ali Olan Kaç Kişi Var

Türkiyede 1. sırada hangi isim var?

Bu yıl erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep ilk sırada yer alıyor. En çok tercih edilen isimlere bakacak olursak, erkeklerin 8.000 366’sına Alparslan, 6.000 303’üne Yusuf, 5.000 72’sine ise Miraç ismi verildi.

Ali ismi caiz mi?

Ali ismi caiz midir? Ali ismi İslami açıdan caizdir ve olumlu çağrışımları nedeniyle İslam dünyasında yaygın olarak kullanılmaktadır. İslam’da isimler kötü çağrışımlara sahip olmamalı, Allah’ın sıfatlarına saygısızlık etmemeli ve İslami değerlerle çelişmemelidir. Ali bu kriterleri karşılayan saygı duyulan bir isimdir.

Ala ismi Türkiyede kaç kişide var?

Türkçe kökenli isimlerden biri olan “Ala” ismi ülkemizde sadece 515 kişi tarafından kullanılıyor.

Türkiyede en az isim nedir?

En az kullanılan isim ise Zemheri’dir. “Kışın en sert zamanı, karanlık kış” anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3’tür. Zemheri ismi sadece erkeklere verilir.

En popüler erkek ismi ne?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) istatistiklerine göre, Türkiye’de son zamanlarda doğan erkek bebekler için en popüler isimler Yusuf, Eymen ve Miraç isimleridir. Bu isimlere ek olarak, Ömer Asaf, Ömer, Mustafa, Kerem, Miran, Hamza ve Emir erkek çocukları için en popüler trend isimler arasındadır.

Türkiye’de 2. sırada hangi isim var?

ERKEKLERDE “YUSUF”, KIZLARDA “ZEYNEP” Türkiye genelinde erkeklerde 2 milyon 737 bin 31 ile ilk sırada “Mehmet” yer alırken, 2 milyon 68 bin 92 ile “Mustafa” ikinci, 1 milyon 724 bin 223 ile “Ahmet” üçüncü sırada yer aldı.

Ali Kürt ismi mi?

Ali, Arapça bir isimdir. Erkek çocuklarına verilen Ali ismi tek başına veya iki isimle birlikte kullanılabilir. Ali ismi denildiğinde, hemen akla dört büyük halifeden biri olan Hz. Muhammed’in sahabesi gelir. Ali (r.a.) gelir.

Ali isminin enerjisi nedir?

Ali isminin enerjisi yüksek, yüce ve ulu anlamına geldiği gibi harflerin titreşimleri açısından da bunu desteklemektedir. Yüksek enerjiye ve ince bir maneviyata sahiptir. Ali Demirci ise hem doğum haritasındaki işaretler hem de isminin gücü nedeniyle çok ünlü olma enerjisine sahiptir.

Ali ismi yaygın mı?

Türkiye’de en çok kullanılan erkek isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. TUİK’in yayınladığı son verilere göre üçüncü sırada yer alıyor. İsmin bu kadar yaygın kullanılmasının sebebi “güzel” anlamına gelmesi.

Ali Kur’an’da geçiyor mu?

Ali ismi farklı ve güzel anlamlara sahip olmasının yanı sıra, Kuran-ı Kerim’de geçmesi nedeniyle anne adayları ve baba adayları tarafından da beğenilen bir isimdir. Ali ismi Kuran-ı Kerim’de Nisa Suresi, Hac Suresi, Meryem Suresi, Lokman Suresi, Şura Suresi, Zuhruf Suresi, Mümin Suresi ve Sebe Suresi’nde geçmektedir.

Dünyada en çok hangi isim var?

Muhammed, Mohammed veya Mohammad gibi farklı yazım biçimleri olmasına rağmen dünyadaki en popüler isim olarak kabul edilir. İlk sıradaki yerini koruyan Muhammed ismini, Noah takip etti.

Ali ismi kaç kişi var?

Türkiye’de Ali isminde 770.811 kişi var. İstanbul’da Ali isminde 99.822 kişi var. Ankara’da Ali isminde 44.793 kişi var. İzmir’de Ali ismini kullanan 41. kişi.

En uzun isim nedir?

İSMİ 43 HARFTEN OLUŞUYOR İsmi 43 harften oluşan baba Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları ile kızı Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları’nın ismini duyan herkes şaşkınlığını gizleyemiyor.

Türkiye’de 1. sıradaki isim nedir?

Yusuf genel olarak en popüler erkek ismi olsa da bu yılki verileri tahmin edenler yanıldı. Bu yıl en popüler erkek ismi Alparslan olurken, kızlarda ise Zeynep ilk sırada yer aldı. En çok tercih edilen isimlere bakacak olursak, küçük erkek çocuklarının 8.366’sına Alparslan, 6.303’üne Yusuf, 5.000’ine ise Miraç ismi verildi.

Ay ışığı hangi isim?

Aynur: Ay ışığı. Ayperi: Ay ve peri gibi çok güzel.

Türkiye’nin en popüler ismi nedir?

Türkiye’de kadınlar arasında en çok kullanılan isim 2,6 milyon kişiyle Fatma oldu. Tabloyu görmek için tıklayın. Türkiye genelinde erkekler arasında en çok kullanılan isim 2,7 milyon kişiyle Mehmet oldu.

Türkiye’nin en büyük ismi nedir?

Denizli’de yaşayan ve Türkiye’nin en uzun ismine sahip olan 38 yaşındaki Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, 10 yaşındaki kızına 43 harften oluşan Türkiye’nin en uzun ismini verdi.

En popüler kız ismi nedir?

Tüm zamanların en popüler isimlerinden biri olan “Zeynep”, 2011-2017 döneminde zirvedeki yerini korurken, “Elif” ikinci sırada yer aldı. Yıldan yıla dalgalanma gösterse de bu dönemde en popüler kız isimleri “Ecrin, Hiranur, Nisanur, Defne, Yağmur, Miray, Ebrar, Zehra ve Azra” oldu.

Dünyanın en çok kullanılan ismi ne?

Muhammed, Mohammed veya Mohammad gibi farklı yazım biçimleri olmasına rağmen dünyadaki en popüler isim olarak kabul edilir. İlk sıradaki yerini koruyan Muhammed ismini, Noah takip etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir