Marka başvurusuna itiraz gelirse ne olur?
Marka tescil başvurusunda bulunan kişi itiraz üzerine verilen ret kararına itiraz ederse dosya Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kuruluna gönderilir. Her iki durumda da dosya Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kuruluna gönderilir ve Kurul her iki tarafın itirazlarını ve gerekçelerini inceledikten sonra karar verir.
Marka tescil itiraz savunma nasıl yapılır?
İtirazın savunulması zorunlu değildir, ancak tavsiye edilir. Hiçbir savunma veya delil sunulmazsa, TürkPatent yalnızca itiraz talebini ve delilleri inceleyerek karar verecektir. Marka itirazının marka başvurusu sahibine bildirilmesinden itibaren bir ay içinde bir savunma/görüş talebi sunulmalıdır.
Yayıma itirazı kim inceler?
Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, marka, patent, faydalı model, tasarım, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adları ile entegre devre topoğrafyalarına ilişkin kararlara karşı itirazlar ile tasarım, patent, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adlarında yayıma ilişkin itirazların incelenmesinden sorumludur.
Marka tescili neden reddedilir?
Nisbi ret sebepleri, Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 6. maddesinde sayılmıştır; tescili için başvurulan marka, daha önce tescil edilmiş veya başvurusu yapılmış marka ile aynı veya benzer ise ve kapsadığı mal veya hizmetler benzer ise başvuru reddedilebilir.
Marka itiraz ücreti ne kadar?
Marka kararına itiraz ücreti 1.258,33 TL.
Mahkeme kararına itiraz kaç günde sonuçlanır?
Mahkeme itirazı uygun görürse kararı düzeltir. İtirazın asılsız olduğunu tespit ederse, en geç üç gün içinde itirazı inceleyecek makamı belirler ve itirazı o makama iletir. İtiraz makamı itirazı inceledikten sonra karar verir.
Marka itirazına karşı görüş bildirme nasıl yapılır?
Marka başvurusuna itiraz edilen başvuru sahibi, itiraza karşı bir beyanda bulunabilir. İtiraz görüşü, 556 sayılı Marka Kararnamesi’nin 36. maddesi çerçevesinde başvuru sahibine veya temsilcisine bildirilir. Markasına itiraz edilen başvuru sahibi, itiraza karşı görüşünü temsilcisi aracılığıyla bildirir.
Marka tescil onayı ne kadar sürer?
Markaya itiraz olmadığı takdirde tescil işlemleri ortalama 15-18 ay içerisinde tamamlanmaktadır. Mutlak sebepler için ortalama T.P.E. inceleme ve inceleme süresi yaklaşık 8-9 aydır.
Marka tescili taklit edilirse ya da çalınırsa hangi ceza verilir?
Başkasının marka hakkına tecavüz eden, mal veya hizmet üreten, satışa arz eden veya satan, ithal veya ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden veya depolayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Patent inceleme raporu ne kadar sürer?
Test raporu olumlu ise belge hazırlama ücreti ödenir ve 3 ay içerisinde belge tarafımıza ulaştırılır. Bu süreç araştırma yetkilisinin tercihine bağlı olarak ortalama 3 yıl sürebilir.
Marka tescil süresi kaç yıldır?
Tescilsiz tasarımların koruma süresi 3 yıldır. Tescilli tasarımların koruma süresi 5 yıldır ve 5 yıllık uzatmalarla 25 yıla kadar uzatılabilir.
5 1 b ne demek?
Medeni Kanun’un 5/1-b maddesine göre, “ayırt edici özelliği olmayan işaretler” marka olarak tescil edilemez. Örneğin, 30. sınıftaki kahveler için “Aroma” ve 29. sınıftaki sardalyalar için “Taze Sardalyalar” markalarının ayırt edici özelliği yoktur.
Hangi markalar tescil edilemez?
Türk marka hukukunun amacı toplumun genel ahlakını, kamu düzenini, dini ve kültürel değerleri, coğrafi işaretleri ve kişilik haklarını korumaktır. Ayırt edici niteliği olmayan, yanıltıcı veya kamu düzenini ihlal eden işaretler marka olarak tescil edilemez.
Tescil nedeni resen ne demek?
Sigortalının kanunda belirtilen süre içinde tescil için başvuruda bulunmaması ve bildirimde bulunmaması halinde, kurumun diğer kurum ve kuruluşların bildirimi veya kendi kararı üzerine yaptığı tescile re’sen tescil denir.
Marka tescili yenilenmezse ne olur?
Marka tescili, tescil süresi dolduktan sonra belirlenen yasal süreler içerisinde yenilenmezse marka tescilinden doğan haklar düşer.
Marka başvurusu kaç günde onaylanır?
Marka tescil işlemlerinin tamamlanması ortalama 8 ila 10 ay sürmektedir. Türk Patent Enstitüsüne eksiksiz olarak yapılan marka başvuruları, veri girişi, mal ve hizmet kodlaması, araştırma ve inceleme aşamalarından sonra herhangi bir ret nedeni bulunmazsa üç ay süreyle Resmi Marka Gazetesi’nde yayımlanmaktadır.
Marka bülten itirazı nedir?
Özetle, marka bülteni itirazı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kabul edilen ve resmi marka bülteninde yayınlanan markaların iptaline itiraz etme sürecidir. Marka bülteni itirazı neden gereklidir? Marka tescil sürecindeki en önemli adımlardan biri yayın aşamasıdır.
Marka başvurusu iptal edilebilir mi?
Endüstriyel Mülkiyet Kanunu, iptal talebinde bulunmak için bir son tarih öngörmemektedir. Ancak, iptal talebinin niteliği gereği, marka tescil süresinin sonuna kadar iptal talebinde bulunmak mümkündür.
Marka verilirken nelere dikkat edilir?
Yeni bir marka oluştururken dikkate alınması gereken 9 önemli nokta. Hatırlanması kolay olun. … Farklı olun. … Yenilikçi olun. … Genel ifade, markanın ölü doğduğudur. … Marka tescil analizi yaptırmalısınız. … Sanal dünyada olmalısınız. … Markayla birlikte logonuzun olması iyi olur. … Küresel düşünün.Daha fazla makale…